Partener :
Pagina Pupezelor din Ziua ( Arhiva )
 

( Format PDF )
(download Acrobat Reader)

Cinci generatii de copii au sarbatorit ziua de 28 septembrie.

Cu ocazia zilei de 28 septembrie, Parcul Titan a fost, timp de trei ore, gazda unei manifestari dedicate in totalitate copiilor. Organizat de Autortiatea Nationala pentru Protectia Copilului, impreuna cu Asociatia Pupaza din tei si cu sprijinul Primariei sectorului 3, evenimentul a fost un prilej pentru copiii capitalei care au facut o pauza de la lectii, pentru a se distra cu karaoke, desene pe asfalt, picturi pe fata, dansuri, scandari pentru favoriti si nu in ultimul rand, multa muzica si multe premii.

Galerie foto

Putini stiu ca 28 septembrie este o zi de sarbatorit, sau ca este o sarbatoare dedicata copiilor din Romania. Anul acesta s-au implinit 15 ani de la ratificarea de catre Romania a Conventiei Natiunilor Unite privind Drepturile Copilului. Cu prilejul acestei sarbatori, copiii au petrecut in Parcul Titan asa cum numai ei stiu sa o faca. La scena special amenajata din parc, timp de aproximativ 3 ore, copiii si-au dat concursul, in calitate de spectatori, dar si de artisti, la realizarea unui spectacol în toata regula.
La eveniment au participat cca 600 de copii de toate varstele; copii de gradinita, elevi din ciclul primar, gimnazial, dar si liceeni. Cu suflet de copil, s-au bucurat si profesori, educatori, parinti si chiar si domnul Ministru Secretar de Stat Bogdan Panait, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului. Acesta n-a ezitat nici-o clipa sa se prinda in hora alaturi de copiii care l-au invitat la dans. "Ma bucur ca sunt alaturi de voi si sper sa ne intalnim cat mai des la astfel de manifestari."
Scolile care au raspuns invitatiei la acest eveniment sunt scoala nr. 21, 55, 82, 86, 87, 88, 92, 112, 195, 196, Liceele Dinu Lipati si Waldorf, dar si copii din Centrele de plasament "Robin Hood", "Sfânta Ana", "Petru si Pavel", Centrul de primire în regim de urgenta "Pinocchio" si Centrul de zi "Licurici".

La realizarea programului artistic au contribuit echipele de dans modern de la scoala 196 "Federico Garcia Lorca", echipa de karate a scolii 55 si nu in ultimul rand trupa de dans "Tango" de la scoala 88 (prof. coord. Elena Niculae), scoala care a participat si cu o originala parada a modei simbolizand elemente legate de viata scolara.
Spectacolul a oferit un bun prilej copiilor sa-si exprime parerile, gandurile si credintele lor referitoare la drepturile pe care le au, la "Cabina TV" amplasata in apropierea scenei. De asemenea, la concursurile distractive, participantii au avut ocazia sa se maimutareasca in cadru organizat, sa imite fel de fel de animale (sarpe, leu, porc ,maimuta, etc) si in plus sa fie si premiati pentru asta. Acestia si-au pus in valoare imaginatia prin desenele facute cu creta colorata pe asfalt si prin optiunile lor de a fi pictati la proba "face painting". Vopsiti pe fata la si mazgaliti pe haine si maini de la creta colorata, copiii au tinut-o numai într-o veselie. N-a lipsit mascota Pupaza ZUZA, care a provocat rumoare printre prichindei.
De asemenea, participantii la eveniment au putut admira mini expozitia de desene si picturi a scolilor 82, 87, 88, 197. S-au acordat premii pentru cele mai frumoase picturi, desene pe asfalt, pentru cei mai isteti si spontani concurenti la probele distractive de pe scena, dar si concurentilor de la Cabina TV. In fapt, Cabina TV a fost mai mult ca oricat locul unde copii au ascultat îndemnul "Lasati copiii sa vorbeasca - au dreptul!", care de alfel este si numele generic al programului in care s-a încadrat evenimentul.
<<Din multe puncte de vedere copiii sunt talentati, spontani, iar pentru noi este important sa stim ceea ce se intampla cu copiii, piedicile de care se lovesc. Este necesar ca ei sa "iasa din sertare" sa fie evidentiati, iar pentru asta trebuie sa le dam ocazia sa se exprime cat mai des>>, ne-a declarat dna profesoara Angelica Lazar de la Scoala nr. 195

Surprinzatoare si spontana a fost demonstratia de karate a elevilor de scoala 55 (prof. coord. Ion Pitila), dar si prestatia trupei de break dance "Power Moves", care a creat furori printre spectatori si mai ales printre spectoatoare, acestea cerand autografe dupa spectacol. Proba de rezistenta a fost concurenta pentru torturile oferite copiilor celor mai activi, proba la care toti copiii au ridicat mainile in mod spontan.

N-au lipsit si reprosurile. Un astfel de moment delicat, trecut insa cu bine a fost cand sahisti din "generatia cu nepoti" care aveau "punctul de lucru" exact langa scena evenimentului, n-au inteles sa-si sacrifice "siesta de dupa amiaza" de dragul copiilor, cerand organizatorilor sa dea muzica la minim.
Martori la acest eveniment, adultii au fotografiat bucuria de pe fetele copiilor si au admirat la partenerii lor mai mici, exuberanta vesela si optimismul ce caracterizeaza varstele copilariei.
"After all", important este ca toti s-au simtit bine si au avut ceva de castigat: premii, diplome, medalii si peste toate, multa veselie.

Alaturi de organizatorii evenimentului au fost sponsorii: Petrom Service, Walmark, Guzu Chim, RDS, Euroguard, G&C Media, Kronospan Sebes S.A., Media Kids Production, Euro Entertainment, Cofetaria George, Frizeria Pogonici, iar Parteneri media: Minimax TV, ZIUA, Radio Total, carora le multumim pe aceasta cale.

Andrei Petre

Galerie foto

Stiri "Pupaza din tei"
Cinci generatii de copii au sarbatorit ziua de 28 septembrie.
Ai intre 6-16 ani si vrei sa apari la TV? Exprima-te! Ai dreptul!
"Pupaza din tei" si-a facut cuib la... ZIUA
L.P.Z.F.- Liga Copiilor fara fumuri
"Intinde mana si leaga o prietenie"

"Pupaza din tei"- editia tiparita

Untitled Document
Pupaza on-line
Poti sa fi si tu editorialist Pupaza dragastoasa ! Maidanezul de la pagina 5: Balerinul fioros


NOU!! NOU!!
STIREA ZILEI
NOU!! NOU!!
... de la "Pupaza din tei":
Nume:
Email: 
Aboneaza 
Dezaboneaza