Partener :
Pagina Pupezelor din Ziua ( Arhiva )
 

( Format PDF )
(download Acrobat Reader)

LEAD: Un nou program destinat copiilor face „victime” în sectorul trei al capitalei

Supratitlu:  “Cenaclul Pupaza din tei”

Totlu: Destinatia copiilor cand e vorba de distractie

 

LEAD: Un nou program destinat copiilor face “victime” in sectorul 3 al capitalei. Este vorba de”Cenaclul Pupaza din tei” din cadrul programului “Lasati copiii sa vorbeasca”. Acesta consta in petreceri saptamanale in discoteca «Escape-Why Not?». Copiii participa la concursuri interactive si se distreaza cot la cot cu profesorii.

 

            Parintii copiilor din sectorul 3  au de acum o zi libera. Sambata, copiii se muta pentru cateva ore in club Escape, departe de instrumentele pentru murdarit camera, si de torturat parintii.

Asociatia “Pupaza din tei”, in parteneriat cu Primaria sectorului 3 si cu ziarul ZIUA se fac responsabili de aceasta situatie, benefica ambelor ,,tabere”. Parintii au parte de liniste si relaxare, iar copiii, de galagie si distractie. Concursul se desfasoara in fiecare sambata, (n.r. lansarea a avut loc pe data de 13 noiembrie) in Club Escape-Why Not sub forma unei petreceri care sa angreneze copiii la distractie, dar si la creativitate. Fiecare succes la una din probe reprezinta un punct in plus la scorul total al scolilor. Pana acum au raspuns la inviatatie elevi din scolile 92, 55, 81, 75, 89, 112, 20, 88, 16 si Liceele Matei Basarab si Decebal. Nimeni nu s-a intors cu mana goala, toti participantii s-au ales cu diplome de participare si premii oferite de 3M si Walmark.

            Atmosfera din sala a fost una extrem de antrenanta. Nimeni nu a ramas pe scaun in timpul petrecerii, nici macar profesorii.

Este imposibil sa stai jos la un Cenaclu ,,Pupaza din tei”. Toata lumea danseaza, rade si isi dovedeste talentul la distractie. ,,Nu vad de ce au adus astia scaune la cenaclu. Oricum sunt in plus.”, ne declara un elev extaziat, in mijlocul dansului. Cam asta a fost activitatea la ordinea zilei in club.

INTERTITLU: STRAMBATURI DE PROFESORI

Profii nu au fost lasati deoparte. Ei s-au intrecut la facut baloane din guma de mestecat si strambaturi hidoase care sa starneasca rasete furibunde. Imaginea profilor cu “ciunga”-n gura a fost “gustata” din plin, atat de cei mici, cat si de restul cadrelor didactice din sala. A doua proba a reprezentat o “batalie intre viata si moarte” intre profi, pe campul de lupta amenajat pe scena discotecii. Acestia trebuiau sa-si devanseze competitorii prin adresarea unei strambaturi hidoase, care sa starneasca rasul membrilor din juriu, adica elevii.

Cel mai bine s-au descurcat profii cu simtul umorului si care nu au uitat ce inseamna sa fii copil. Acestia au fost premiati cu carti si diplome, care sa duca vestea victoriei lor.

 

Copiii, insa au avut mai multa bataie de cap, unii dintre ei fiind pregatiti din timp, iar altii si-au demonstrat spontaneitatea la proba numita sugestiv, “Mumia”. Concurentii, isi alegeau voluntari din sala, pe care ii deghizau intr-o Mumie  cu ajutorul unui sul de hirtie igienica.

 

INTERTITLU: LA CE SE MAI FOLOSESTE HIRTIA IGIENICA

In felul acesta am putut vedea la ce mai poate fi utila hartia.

 Apoi concurentii au trebuit sa-si “etaleze” talentele de dansatori, scriitori, prezentatori si cantareti in probele care au urmat.

“ M-am distrat mai mult decat ma asteptasem. Profa ne-a spus ca e vorba de un concurs de literatura.... Si cand am vazut discoteca si programul actiunii... Adevarul e ca tocmai vreo doua intrebari de cultura generala lipseau...” ne-a povestit Anca D. eleva in clasa a VI a.

O alta proba pentru copii a constat in comentarea unei partide de fotbal, unde avea loc un meci extraordinar in care se confruntau echipele preferate ale prezentatorului. Obiectivitatea comentatorului (greu de mentinut) si golul din finalul prezentarii faceau deliciul spectatorilor. 

“Transmitem in direct de pe stadionul national. Aici sub privirile a 5.000 de oameni se vor infrunta echipele Dinamo si Rapid. Meciul a inceput, doamnelor si domnilor, mingea este preluata de Ganea, paseaza la Radulescu, se indreapta catre poarta adversarilor si... si moment excelent pentru ... doamnelor si donmilor, Gooooool” a declarat entuziast “cel mai bun prezentator de fotbal”.

Diplome si premii s-au mai oferit si la proba de dans, “prezentatori de succes”, cel mai bun articol si cel mai reusit desen.

“E o atmosfera antrenanta. As renunta si la scoala ca sa nu ratez nici un cenaclu, desi uneori imi place sa invat.” Ne-a spus Larisa Viziru, eleva in clasa a III a la Scoala Nr. 92.

Din concursuri nu au lipsit totusi intrebarile de “cultura generala”. Copiii au fost testati cat de bine cunosc institutiile statului si mai ales acela care apara drepturile copiilor. O tema lunga de gandire pentru participanti a fost: “Cu ce se ocupa D.G.A.S.-ul?”, adica Directia Generala de Asistenta Sociala. Cel mai bun raspuns (logic) a venit din partea domnului Florin Vasile, directorului general al acestui serviciu din cadrul Primariei sectorului 3. Acesta a lamurit copiii “Cu ce se mananca” D.G.A.S.-ul si in ce cazuri cei mici pot apela la ajutor din partea lui.     

INTERTITLU: SI COPIII AU VOTAT PE 27 SI 11

 Si copiii au avut dreptul de a vota pe 27 noiembrie si 11 decembrie. Nu viitorul presedinte, ci drepturile cele mai importante pe care le au copiii. Nimeni nu a ratat ocazia de a-si spune cuvantul, chiar daca toti se inghesuiau din fata urnei de vot. Copiii au avut de ales dintr-o lista de 10 drepturi, referitoare la educatie, intimitate, opinie, sanatate, protejare impotriva abuzului fizic sau psihic, familie, egalitate si securitate sociala. Majoritatea considerabila a voturilor s-a indreptat catre dreptul la libera exprimare, urmat de dreptul la educatie si protectia impotriva oricarui abuz fizic (bataie).

Un alt motiv pentru care copiii s-au adunat in fata urnei a fost reprezentat de alegerile pentru “Pupaza zilei”, un elev cu talent de orator, spontan si charismatic. Batalia s-a tinut strans intre Catuta Francisca si Blidaru Mihnea de la Scoala 88, respectiv Sc. Nr.16.

“Pupaza zilei” a fost desemnat Blidaru Mihnea, care a sustinut un discurs pe scena discotecii, alaturi de contracandidata sa si astfel a convins copiii sa ii acorde votul. 

“Cred ca si cei mici merita sa se distreze macar 2-3 ore pe saptamana. La scoala petrec zeci de ore in 5 zile de cursuri. Iar noi avem multe de invatat de la copiii, de la modul in care se distreaza, pana la buna organizare a echipelor”, declarat doamna profesoara Elena Mustatea, de la Scoala Nr. 89.

Printre castigatorii concursurilor se numara Baciu Bogdan, elev la Scoala Nr. 78 (acesta a “construit” cea mai frumoasa mumie din hartie igienica), Ana-Maria Bodnaras (pentru cel mai bun articol), impreuna cu Mirela Voicu, Florin Ilie si Cristina Voinea. Articolele premiate, le puteti citi deasemenea si in numarul actual. La ultima editie, care a avut loc sambata, 11 decembrie au fost premiati Alexa Gheorghe, Aurelia Mitica, Avram Daniel si Baicoianu Alexandra, realizatorii celor mai sugestive picturi pe tema “Strada in sectorul trei”. Dupa cum multi elevi au ramas in “istoria” cenaclului, pentru talentul si calitatile lor aparte, au existat si copii care s-au facut “remarcati” pentru pagubele produse. Un grup de copiii, (nu se stie de la ce scoala) probabil foarte infometati de atmosfera, si-au permis sa “cineze” un kilogram de seminte de floarea soarelui, aruncate apoi (in semn de protest) pe mocheta dintr-un separeu. Pagubele au fost semnalate tocmai dupa ce toti copiii si profesorii au parasit discoteca, iar aceasta “aventura” a produs pagube mari clubului.   

 

INTERTITLU: ZIUA BUNA INCEPE CU ZIUA

 

Prezenta la una din editiile cenaclului, doamna Brandusa Armanca, din partea ziarului ZIUA a adreast cateva cuvinte de incurajare copiilor din sala.

“Cine vine de la ZIUA, incepe cu Buna ziua! Dragi copii, eu sper sa va distrati cat mai multi si sa uitati de scoala macar pentru cateva ore. Va doresc mult succes la concursuri, astept sa dati tot ce e mai bun din voi ca sa castigati si in continuare distractie placuta”, isi incheie discursul doamna Armanca.

 

 

  Mara Marinescu

    

   

Untitled Document
Untitled Document

statistici.ro
NOU!! NOU!!
STIREA ZILEI
NOU!! NOU!!
... de la "Pupaza din tei":
Nume:
Email: 
Aboneaza 
Dezaboneaza