Partener :
Pagina Pupezelor din Ziua ( Arhiva )
 

( Format PDF )
(download Acrobat Reader)

Untitled Document
“Intinde mana si leaga o prietenie”

 

Acesta a fost indemnul pupezelor cu ocazia Zilei Diversitatii Culturale

Copiii minoritatilor care traiesc la noi in tara au avut ocazia de a lega prietenii cu copiii romani, cu ocazia Zilei Diversitatii Culturale. Elevii din scolile romanesti si internationale s-au reunit in Gradina Botanica din Bucuresti unde au participat la mai multe jocuri si concursuri organizate de Asociatia „Pupaza din tei”.

In premiera, proiectul Asociatiei a fost promovat de catre nou infiintata Agentie de publicitate ,,Pupaza din Tei", coordonata de domnul Marian Vidoe. Scopul actiunii a fost acela de a imprieteni copii de diferite nationalitati si de a sarbatori astfel Ziua Diversitatii Culturale. Acest lucru a fost realizat prin concursuri atractive la care au luat parte echipaje formate din copii romani, arabi, dar si din alte tari europene.
La aceasta actiune au venit reprezentanti de la Scolile Nr.84, Nr. 1 “Sfintii Voievozi”, Nr. 92 si de la Colegiile Nationale “Mihai Eminescu” si “Matei Basarab”. Cei mai numerosi au fost insa copiii de la Scoala Libaneza si Scoala Internationala Nr. 12, care au fost impartiti in opt echipe diferite, fiecare reprezentand o culoare: rosu, albastru, portocaliu, verde, portocaliu inchis, portocaliu deschis, roz si galben.
Prima proba a fost inspirata din „Ridichea uriasa”. Membri fiecarei grupe se aliniau in spatele liderului. Apoi cei doi lideri (cu toata echipa in spatele lor) se tineau de maini si incercau sa rupa sirul concurentei. La joc au participat toti membrii echipei. A doua incercare a fost o intrecere cu doi reprezentanti ai fiecarei echipe (o fata si un baiat). Ei au alergat legati unul de piciorul celuilalt. Misiunea lor, desi grea, a devenit in scurt timp foarte amuzanta deoarece copiii se impiedicau, cadeau, incercand sa-i depaseasca pe ceilalti. Dupa un mars de o jumatate de ora, concursurile si distractia au continuat in Discoteca R2. Aici atmosfera a devenit cu adevarat exploziva in momentul in care au fost desemnati castigatorii, membrii echipei portocaliu deschis. Ei au devorat imediat tortul oferit de sponsorul nostru principal, Cofetaria Tosca, si s-au bucurat de cadourile de firma Lexis.
La petrecerea incinsa in discoteca au participat si profesorii care, pentru cateva ore, au lasat la o parte catalogul si s-au distrat cot la cot cu elevii. „Este o petrecere pe cinste. Ar trebui organizarte mai des astfel de evenimente”, ne-a declarat doamna profesoara Mariana Dascalu de la Scoala Nr. 12. Aceeasi parere o impartaseste si doamna Mandica Beneca. ”Daca as fi fost copil as fi participat si eu la probele sportive, dar oricum mi-a placut sa-i privesc pe cei mici cum se distreaza”, ne-a spus doamna profesoara.
Astfel de actiuni se vor repeta incepand cu luna septembrie.

Mara Marinescu, Bucuresti


NOU!! NOU!!
STIREA ZILEI
NOU!! NOU!!
... de la "Pupaza din tei":
Nume:
Email: 
Aboneaza 
Dezaboneaza