Partener :
Pagina Pupezelor din Ziua ( Arhiva )
 

( Format PDF )
(download Acrobat Reader)

Untitled Document
L.P.Z.F.- Liga Copiilor fara fumuri
            Avand in vedere cresterea ingrijoratoare a fumatorilor din ultima vreme, copiii au declarat razboi deschis tigarilor. Vrem sa ne facem parintii sa nu mai fumeze, cel putin in preajma noastra, iar pe preadolescenti sa-i prevenim in legatura cu efectele tutunului. Aceasta este deviza Ligii Pupezelor Zburlite de Fum. Este vorba de o campanie mult mai ampla, de la sfaturi, pana la actiuni serioase. Conferinte de presa, sedinte de trening- pe tema fumatului, articole publicate atat in Ziarul Pupaza din Tei cat si in alte cotidiene, toate aceste activitati fac parte din programul ligii noastre. Cel mai de impact eveniment din program reprezinta impartirea pe strada a tigarilor-ravas si lozurilor. Acestea sunt oferite gratuit si contin un mesaj referitor la suma pe care o pot castiga persoanele care se lasa de fumat, adica 500 milioane de lei in aproximativ 50 ani. Acest proiect a fost conceput ca urmare a neplacerilor simtite de cei mici care sunt „afumati” acasa de parintii care mai „gusta” cate un pachet de tigari pe zi, dar si ca mod de actionare in acest scop. De asemenea dorim sa schimbam si parerea copiilor, care se cred la moda daca fumeaza, uitand de multe lucruri, cum ar fi sanatatea, atat a lor cat si a celor de langa ei, dar si trecand cu vederea sumele mari de bani cheltuite pe tutun. Din acest motiv, pentru a-i ajuta pe cei mici aflati in pericol de “parlire", ziarul “Pupaza din Tei“ a infiintat o liga speciala din care fac parte numai copii, care lupta impotriva fumatului si impotriva consumului de droguri. Se numeste Liga Pupezelor Zburlite de Fum si este formata din preadolescenti cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani. E mai usor sa previi decat sa tratezi”, acesta este unul din sfaturile pe care copiii din LPZF le transmit catre toata lumea. Fiind implicati activ in combaterea consumului de droguri si tutun, membrii ligii vor respinge tentatia, incercand sa previna si sa lupte impotriva viciilor.

          Pentru o eficienta mai mare, liga este structurata pe 7 departamente, fiecare avand un rol bine stabilit. LPZF va fi formata din 80 de copii, din care 30 sunt deja membri ai organizatiei. Restul vor fi acceptati in urma unei selectii, la care poate participa orice persoana care tine cont de urmatoarele criterii: varsta intre 9 si 14 ani, inteligent, perseverent, sociabil si descurcaret. De asemenea, in alcatuirea clubului vor lucra si 20 voluntari-coordonatori din cadrul Asociatiei Pupaza din Tei. Grupurile vor fi compuse din 10 copii, atat fete, cat si baieti.
Departamentul de Programe este cel care va concepe si evalua proiecte. Biroul de Resurse Umane este foarte important, deoarece sarcina lui va fi recrutarea si motivarea copiilor spre a participa la programele organizate de liga. Urmatorul este Departamentul de Trening si Formare care va pregati, antrena membrii in desfasurarea activitatilor LPZF. Identificarea cazurilor sociale si gasirea unor cai de solutionare a problemelor copiilor proveniti din familii dezorganizate, defavorizate etc, si sprijinirea morala, va intra in atributiile Serviciului Social. Cea mai intriganta si deosebita ocupatie va fi cea a Detectivilor Particulari care vor depista situatiile de risc in care se afla cei mici si vor oferi informatiile necesare Biroului Social, care va prelua cazul si il va duce spre rezolvare. Daca doriti sa ajungeti directori inaintea parintilor vostri, atunci ati putea candida la un post in Departamentul de marketing. Sarcinile ar fi de a promova imaginea ligii si a activitatilor pe care le insumeaza, si de a face rost de posibile colaborari cu diferite firme. Ultimele cabinete sunt de Relatii Publice si Relatii Externe, care se ocupa cu relatii mass-media si stabilirea contactelor cu alte organizatii din Romania sau din strainatate. Pe langa aceste activitati care solicita concentrare si munca, noi ne si distram, ca de obicei, pentru ca si noi suntem copii (normali) si pentru ca dupa fapta, vine si rasplata…
Asteptam sa va inscrieti!

Mara Marinescu, Bucuresti

 

NOU!! NOU!!
STIREA ZILEI
NOU!! NOU!!
... de la "Pupaza din tei":
Nume:
Email: 
Aboneaza 
Dezaboneaza